Čertošolci ustvarjajo čisto prihodnost

Čertošolci so nedavno izvedli izjemno navdihujočo dejavnost, ki ne le da je bila zabavna, ampak je pustila tudi trajen vtis na njihovo zavedanje o okoljskih vprašanjih. Lotili so se izdelave peščenega filtra, ki so ga nato uporabili za čiščenje umazane vode. Ta izkušnja ni le pokazala, kako lahko preprosti materiali in naravni procesi pomagajo očistiti vodo, ampak je tudi poudarila pomen ohranjanja in varovanja naših vodnih virov.

Čeprav je tehnologija omogočila razvoj kompleksnih čistilnih sistemov, so čertošolci spoznali, da narava že ima svoje učinkovite metode čiščenja vode, ki jih lahko posnemamo in uporabimo.

Pomemben je bil prispevek študentke Tinkare, ki je s svojim znanjem in izkušnjami pomagala pri izvedbi dejavnosti. Sodelovanje med različnimi generacijami je ključno pri ozaveščanju o okoljskih vprašanjih in spodbujanju trajnostnih praks.

Ob tej priložnosti so čertošolci spoznali, da so majhni koraki lahko velik prispevek k bolj zdravemu in čistemu okolju ter da je skupno delo ključno za gradnjo bolj trajnostne prihodnosti za vse nas.

Ta vnos je bil objavljen v DEJAVNOSTI. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja