Tradicionalni slovenski zajtrk

Prvi naravoslovni dan v šolskem letu smo posvetili Tradicionalnemu slovenskemu zajtrku in našo podružnico spremenili v časovni stroj, ki nas je popeljal nazaj v čas poln starih običajev in tradicij.

V ospredju so bile jedi, ki so sestavljale tradicionalni slovenski zajtrk: domači kruh, maslo, med, mleko in jabolka.

Naša zlata kuharica je z gosti pripravila tudi stara kmečka opravila, ki so jih naši predniki opravljali z ljubeznijo do zemlje. Ličkanje koruze in luščenje fižola sta postali pravi učni izkušnji, kjer so učenci občutili trdo delo in veselje do skupnega ustvarjanja.

Učiteljice smo bile navdušene nad aktivnim sodelovanjem učencev, ti pa so se veselili vsakega trenutka, ki jim je približal bogato kulturno dediščino Slovenije.

Naravoslovni dan je tako postal ne le izobraževalna izkušnja, temveč tudi odlična priložnost za povezovanje med generacijami ter prenašanje znanja in vrednot naše bogate kulturne dediščine.

Ta vnos je bil objavljen v DEJAVNOSTI. Zaznamek za trajno povezavo.

One Response to Tradicionalni slovenski zajtrk

  1. Tomaž Repenšek says:

    Odlično organiziran in izpeljan tradicionalni slovenski zajtrk, na katerega ste povabili še zunanje goste in ga obogatili z običaji preteklosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja