“Most med preteklostjo in sodobnostjo: Kulturna prireditev v Zgornjem Dupleku”

Učenci podružnice Zgornji Duplek so ob letošnjem kulturnem prazniku pripravili kratko kulturno prireditev, ki je bila posvečena spoštovanju in ponosu do slovenskega jezika,  ljubezni do literature in spominu na velikega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, ki je s svojimi deli zaznamoval slovensko kulturo in literaturo.

Učenci so pripravili raznoliko in interaktivno prireditev, ki je združila elemente zgodovine in modernega časa.

Po končani prireditvi so se učenci v razredih zbrali še na spominskih urah, kjer so se ob pogovoru in razpravi poglobili v življenje in delo Franceta Prešerna.

Hkrati pa so bili učenci vpeti v sodobne interaktivne igre, ki so temeljile na poznavanju slovenske kulture, jezika in literature. S tekmovanji, kvizi ter družabnimi igrami so spodbujali učence k raziskovanju in poglobljenemu razumevanju kulturne dediščine našega naroda.

Skozi likovno ustvarjanje so učenci lahko izražali svojo ustvarjalnost in domišljijo in ustvarjali most med preteklostjo in sodobnostjo ter razkrivali svoj pogled na kulturno dediščino.

Obujanje spominov na velike osebnosti naše kulturne zgodovine je pomembno za ohranjanje naše identitete ter spodbujanje ljubezni do literature in umetnosti.

Ta vnos je bil objavljen v DEJAVNOSTI. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja