Naravoslovni dan– Tradicionalni slovenski zajtrk

Na POŠ Zg. Duplek smo v tednu slovenske hrane, in sicer v petek, 15. 11. 2024 izvedli prvi naravoslovni dan. Osrednja tema naravoslovnega dne je bil tradicionalni slovenski zajtrk, ki letos poteka pod sloganom »Tradicionalni slovenski zajtrk – moj naj zajtrk!«. Tradicionalni slovenski zajtrk je, tako kot že vsa prejšnja leta, sestavljen iz kruha, masla, medu, mleka in jabolka. 

Učenci 3. in 4.c razreda so naravoslovni dan pričeli z izdelavo smutija iz svežega sadja. Nato so vsi učenci POŠ Zg. Duplek pojedli tradicionalni slovenski zajtrk, si ogledali posebno tematsko oddajo Ribič Pepe, tradicionalni slovenski zajtrk, ki jo je Televizija Slovenija pripravila skupaj z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Prav tako so narisali ilustracijo na temo »Moj naj zajtrk« in se pred odhodom do bližnje kmetije posladkali s smutiji iz jabolk, grozdja, mandarin in banan. V drugi polovici naravoslovnega dne smo se namreč odpravili na obisk in ogled kmetije Branka Krambergerja, kjer so se podrobneje spoznali s proizvodnjo mleka. 

V okviru Tradicionalnega slovenskega zajtrka smo učencem poskušali približali mnenje, da je hrana, ki jo pridelajo in pripravijo ljudje na naših kmetijah, v kmetijskih in živilskih podjetjih ter zadrugah, bolj sveža in okusnejša.

Tradicionalni slovenski zajtrk

Slika 40 of 40

Ta vnos je bil objavljen v DEJAVNOSTI. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja